preterm contractions

Semalam baru keluar ward 3 hari sebab perut mengeras dan Doc cakap preterm contractions. lepas discharge malam tu perut rasa tak selesa.Pagi tadi sakit perut cirit birit mungkin salah makan. Bila perut dah selesa husband ajak bersama, tetiba lepas bersama perut mengeras balik. Saya jadi confused ni false contractions ke atau contractions yang sebenar. Now baru 28week #pleasehelp #firstmom #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

Haiya.. Suami puan ni pun.. Puan baru keluar wad. 😅 Suami kena puasa ni bg kawal nafsu. Puan, air mani/ sperma suami memang boleh jadi contraction.. Bertenang & bedrest ya hingga kandungan pun relax. Bincang elok2 dgn suami ya. Minta dia be a cool daddy.. Kasihani mommy nak relax2 masa pregnancy ni. Actually tak salah nak bersama. Tapi yg hadap contraction tu puan. Cuba lah slow motion ke . .. Tak kerap bersama ke.. Elakkan air mani masuk dlm faraj.

1y trước

Lagi satu puan, nak mudah bersalin, salah satu cara adalah dgn bersama suami. Ha.. Nak dekat2 due date nanti, bersama lah dgn suami.