depo

Selepas cucuk depo berapa mggu baru bley bersama suami?

8 Các câu trả lời

Saya pernah tanya doc sebelum ni bila boleh bersama suami selepas suntikan perancang, doc saya ckp yg cucuk depo lebih kurang sama pill perancang. still perlu ambil masa seminggu mcm tu untuk dia betul2 working. Tapi tgk jugak jenis pill perancang/ubat perancang tu.

Lepas cucuk depo tak boleh bersama dengan suami seminggu sis. Kalau nak bersama kena pakai protection atau buang luar..sebab ubat tu ambil masa seminggu untuk effective dalam badan. Saya tanya setiap nurse KK and doktor semua beri jawapan yang sama.

4y trước

Sye cucuk isnin mnggu lps...tpi hari ahad tu dh bersama dn terlepas dlm..agak2 ade posibility utk ngndung x ? Lagi sehari nk ckupkan smnggu

kalau nak bersama suami selepas suntikan perancang, still better untuk guna protection kot. sebab lain ubat, lain reaction. and sometimes lain orang, lain reaction jugak. better consult doctor/nurse ataupun hati hati ya

sebenarnya kena tunggu fews days kot kalau nak bersama suami selepas suntikan perancang. u ambil juga ke pill perancang? atau any ubat? ada banyak juga jenis pill perancang yang ok

Ad tye nurse x? Xslp sy xperlu tggu pon bpe lama nk bersama sbb cucuk direct so ubt terus je dh masok bdn... Sy alhamdulillh depo dh msok kali ke3

2y trước

cuba tya nurse sbb biasa sblm cucuk nurse akan tye dlu sbb dia tak nak ad ap² slps cucuk.

Tak silap if nak bersama suami selepas suntikan perancang ni kena tanya doktor/nurse. Saya pun tak berapa pasti sebab saya tak pernah ambil ubat perancang.

Saya hritu 26hb amek depo..28hb sy dh bersama suami dan buang dlm..sy ad potensi untk preg ke?

12mo trước

mcm mna skrg

you dah try tanya doctor or nurse? sebab setiap pill perancang atau ubat perancang lain-lain kan.