saya bru bersalin bulan 4 ritu ya time PKP bila dh nk blk nurse suh bgtau suami..tp surat semua siap ptg..jd suami boleh naik tggu depan wad..semua gurd urus barang kita..dn antar ke depan pintu..suami harus ambik siap² kerusi roda..utk memudahkan urusan blk..apapun sepanjang seminggu di wad..segala barang hya diberi melalui gud sahaja..

waktu anak prtama ada suami teman, wktu anak kedua suami xleh teman, suami sedih tpi sy x sedih sbb time sakit sy xde masa nak pikir suami dh, dok pikir nk push2 jek sbb x tahan sgt sakitnya..😂 bila dh kuar bby tu, rasa kuatnyaa aku boleh kuarkan anak tnpa suami..kehkeh.. ibu2 sume pastii bolehhh!

3y trước

feeling inspired 👍🏿

anak sulung dgn kedua mmg suami xteman..hspital dkt kwsan sy ni suami xboleh masuk pn..so,dah biasa..ni yg ke3 pn sama..cuma beza dia suami xboleh kerap ke wad..dulu boleh,hantar makanan..skrg makan jela apa ada..😂😂

dah laluinyaa. anak sulung plak tuu. memang sangat² sedihh, sakit contraction sorang², xde suami di sisi nak teman tolong urut². sorg² tahan atas katil. sedih wei! tapi mental kena kuat ❤️.

Merasa la bersalin time musim covid bln 3 hari tu.. Kebetulan bru seminggu dibenarkan rentas daerah tup2 dh brsalin..Dlm lr suami tak boleh teman, nk hanto makan melalui guard..

Hi jika ingin check-up di klinik swasta, kita perlu ke klinik kerajaan dahulu ke? Atau boleh sahaja terus ke klinik swasta?

3y trước

Terima kasih atas info☺️

Nak tanya, kalau kita bulan2 chekup kat swasta then tiba kita nk bersalin boleh ke kita bersalin kat kerajaan

3y trước

Boleh je. Yg penting rekod kesihatan kita lengkap dr swasta. Mcm sy buat checkup dua2 tmpat terus sbb tkt apa2 emergency senang. KK checkup dia mmg detail. Kalau swasta yg best tiap kali checkup dia akan scan ☺️

Bila takde pengalaman ni rasa seram sejuk jee. semoga aku kuat ..

dah lalui nya... moga cepat le virus ni selesai

bayaran bil semua..isteri yg buat ye..

3y trước

Tak awak semua lelaki buat