Mommy susah hati sangat2???

Selamat petang semua...anak sulung saya 1tahun 8bulan lebih dah tapi sekarang makannya kurang sangat2...dulu kuat jugak minum susu botol saya bagi dugro 1-3thun. Saya baru habis pantang anak no2 ni..susu banyak..jadi saya bagi ke anak sulung jugak sebab dia belum cukup bf sampai 2tahun tapi saya pregnant lagi..ni dah bersalin sambung LA bagi ke dia... Doktor kata takda masalah nak bagi bf ke dia PON cuma zat susu yg sekarang untuk Baby yg baru lahir..tu jer .. Masalahnya sekarang..ada kaitan ke..bagi bf pada anak sulung dan menyebabkan anak tolak minum susu botol? Saya yg dipersalahkan kerana bagi lagi susu badan sedangkan anak sulung dah ada adik...?sedihnya rasa...anak makan dahlah kurang...susu botol tolak pulak ,maknya susu badan.. berebut Ngan adik kadang2 2 nangis ..rasa nak pecah kepala mommy ni???? Nak buat macam mana lagi nak bagi anak makan..makan sikit keluar kan balik...hmm??? Any suggestions mommy2 semua?tolong saya..saya down sangat2 bila hal ni saya dipersalahkan oleh ahli keluarga sendiri ?

1 Trả lời

Discuss la dgn husband.. mintak tolong masa nak susukan adiknya suruh husband main dengan yg sulung ke or teman yg sulung makan. Klo susu byk mmg takde masalah nak bf dua2 anak. Tapi hak menyusu tu kena lebihkan adik. Klo bf kiri kanan pon yg sulung tak boleh mengalah tu tak brape ok la. Mommy pon boleh stress Cuba join group fb support ibu menyusu happy breastfeeding malaysia. Ade kaunselor laktasi dalam tu. Pm admin mintak ctc no. kaunselor terdekat, or mintak pandangan mcm mne nak handle situasi ni.

5y trước

Kne mntk tlg pertolongan suami..cbe sis tgk minat anak ske mkn ape..sy dh hadapi anak dara sy memilih makan let'say dy ske kudap instead mkn nasi it's ok tok bg dy biskut like hup seng ke ape2 jns at least dy had carbo intake than nothing.then try buatkan dy sup ke pasta sepageti