BABY MENYUSU FORMULA

selamat petang ibu2 semua . nak tanya ibu yang anak dia fully fm dari newborn . berapa onz ye ibu bagi kat baby dan berapa kali sehari? 😊 harap ada yang jawab. #pleasehelp #seriusnanya

6 Các câu trả lời

Hello sy pun fully fm. Baby bru lahir smpai umur 1 bulan 2 oz setiap dua jam. Umur dua bulan dia da boleh hbis 3 tpi sy bg after 3 hours sbb tkt baby over feed if bg setiap 2 jam so masuk 3 bulan baby sy da leh hbis 4 oz sy bg setiap 3 to 4 hours. And ikut if dia lapar tau tak sbb sy perasan baby sy lepas berak mang nak susu. Berak dia bnyk sngt jdi auto lapar balikCth baby da mnyusu so after 2 hours dia berak. Sy akan cek if baby nak susu ke tak if yes sy akan 2 oz je. Sbb if nak bg 3 or 4 mang tak hbis kn bru gak minum susu. So i waited another 2 hours or and a half n check again if his hungry. If not i wait for another 30 to 1 hour bfore give him another milk. N mang org ckp terlbih minum susu tpi sy sblm bg sy akan cek dulu smaada baby lapar ke tak dngn menyentuh dagu dia. If nmpk signal2 lapar mang bg.

6mo trước

Boleh saya tahu sis pakai susu apa utk anak sis? Saya tengah mencari susu yg sesuai utk anak

ank sy fully fm dri nb. Nb ank sy mnum 2oz stiap 2 jam. Tgh bulan wktu umurnya 1bulan, 3oz. Msuk 2bulan 4oz dh. Ikut demand baby. 🙂

6mo trước

Alhamdulillah serasi. Sbb mmg mak sy ajar bg s26. Anak pun serasi dgn first try lps discharge ward. Tak sembelit wlaupun dh tukar step 2. Hri tu smbelit pun sbb mkanan bkn sbb susu.

utk newborn 2 oz gap 2 jam.. Bley refer pek susu jgak.. kt situ ade recommendation..

Sy pon fully fm, bgi 2oz setiap 2jam, skrg dh 2 bulan bgi 2oz setengah

2oz stiap 2jam rasanya klo nb.

2 oz, setiap 2 jam untuk nb