Hospital swasta atau kerajaan lebih bagus untuk bersalin secara normal?

Selamat pagi semua..sekarang saya dah 25weeks..saya ada servey2 juga beberapa hospital swasta. Anak pertama saya mengikut saranan doctor swasta untuk bersalin ceaser katanya baby diameter kepala besar.tapi bila keluar cuma 3.2kg.Untuk anak kedua saya agak risau nak bersalin swasta kerana saya memang bersungguh nak bersalin secara normal...apa pandangan anda?

1 Trả lời

Boleh je bersalin kerajaan, ada sesetengah swasta mmg dia akn syorkan caeser sbb lg mahal... Kalau kerajaan selalunya dia akan lebihkan normal kalau tak ada sebarnag komplikasi. Kakak sy pun vbac (normal lepas caeser) di hospital kerajaan. Baby semua 3kg+.

5y trước

Ameen. Sama2