Suntikan covid

Selamat pagi semua mommy2...sy nk tnya mommy2 semua yg dh msk 31w adakah tak dapat panggilan unk mendapatkan suntikan vaksin COVID-19...#ingintahu

1 Trả lời

Saya ada tanya doktor masa pregnancy check up Isnin baru ni. Doktor kata vaksin “pfizer” slmt utk ambil masa usia kandungan (16>33 minggu). If tak sempat, diaorg akan pospone sampai dah melahirkan nanti. Doktor pesan kalau dah dpt panggilan, pastikan bawak buku pink sekali utk rujukan sbb dlm tue ada details tahap kesihatan kita & baby s’pnjang pregnancy.

3y trước

KKM pon dah sedia maklum cuma vaksin pfizer je yg slmt utk ibu mengandung skrg ni. In Sha Allah, if diaorg tahu status awak, rasanya diaorg tak kan proceed kalau selain dr pfizer & YES awak berhak menolak ✌🏻