Pernah tak rasa nak block je orang-orang ni?

Selamat pagi semua kesayangan min~ Pernah tak korang rasa macam eeee kadang nak block je orang-orang yang negative dalam whatsapp especially saudara-mara yang sejenis negatif 😅 Haah kalau tiba-tiba keluar notifikasi macam ni, korang tekan yang mana satu agaknya eh? 😆

Pernah tak rasa nak block je orang-orang ni?
20 Các câu trả lời

i choose A. saya penah blok adik saya sebab dia negetif push saya macam macam . masa tu saya lepas bersalin dia cakap macam macam benda tak baik desak macam macam . lama lama saya dah penat saya blok. lepas tu anak saya prolog jaudis adik sy sorang lagi bagi tip kata boleh minum air kunyit jamu dan lada hitam arah saya suh berpantang jangan kata itu ini tak boleh bila saya kata doc tak bagi saya makan jamu anak prolog jaundis adik marah marah sebab dia kata dia keje hospital dah tanya rakan sekerja semua kata ok tiada masalah amalkan siap forward imelda balchin punya statement juga di fb suruh saya baca . saya kata saya follow kata pakar yang rawat anak .terus dia marah cakap dan keluar ayat tak berapa nak baik jadi sebelum saya alami masalah meroyan baik saya blok manusia yang negetif kang saya jadi gila seumur hidup mereka tidak.

3y trước

Mana boleh mkn lada hitam dn jamu, lg la cepat naik kuning.. Stress la klu mcam ni. Klu block, sentap terus

A. Sebab terlampau gatal dan suka buat saya rasa rimas walaupun rapat dgn dia dan isteri.. Actually isteri dia makcik kepada suami saya dan pakcik laki saya ni gatal nk mampos suka hantar ws yg bukan2 dan kalau berjmpa antara kluarga suka tilik bentuk badan saya.. Dah bgithu suami tapi emm Hanya mampu dgar je dan suami yg suruh block.. Suami kalau boleh taknk bermasam muka tapi saya jadi tak puas hati selagi suami tak tegur pakcik dia tu..saya tak pnh bgithu isteri dia sbb tknk isteri dia malu dgn sikap suami dia.. Adalah be berapa kli pakcik suami tu suruh unblock dia tapi buat bodoh je ckp pakai no lain... Tak boleh brain saya kdg2 terpikir dia anak smua lki harap2 dia tak buat perangai gatal dia kat menantu dia especially yg cantik ada Rupa.. Sbb dia pnh nasihat kat suami jaga isteri ko tu cntik bila2 masa je org boleh sambar🤣

saya pilih B.. soal keluarga yang negatif baik sebelah sy atau sebelah suami, sy lebih berpegang kepada 'sempadan utk membataskan, bukan memisahkan'.. belum lagi tergerak nak block keluarga walaupun memang ada sesetengahnya yang negatif.. mungkin saya lebih memilih utk hide update mereka dprd block.. biarkan la mereka dengan negatif mereka, kita ambik pendekatan x mencontohi mereka.. kalau dah sampai tahap ganggu mental health yg teruk, block tu boleh jadi satu pilihan kerana kita ada sebab yg kukuh.. yg bersikap negatif tu sy doakan agar mereka segera baiki silaturrahim.. siapa yg hidupkan api, pandai2 la padamkan agar x marak.. lupakan la siapa lagi lama hidup, siapa lagi mentah.. dalam kita menjaga hubungan dgn Allah, jangan culas dlm hubungan sesama manusia

sy pilih a kalau boleh sy nak je block kakak ipar Dan adik ipar saya belah family suami sy.mereka ni mmg Jenis suke mengata orang ,kecam orang..sy sebelum kawin sampai la da kawin suke kecam sy Dalam group family.pernah bergaduh dgn suami.tapi ayat suami cakap kt sy "biasa la mereka ni mmg xpernah bahagia pastu lagi lagi Ayang Kan cantik" hahaha.. ape yg sy post kt status sy mesti mereka kecam.ape yg sy Beli pun mereka kecam.sy terpksa benti kerja sebab alahan terlalu teruk pun kena kecam dgn mereka.teringat Kate Kate ayah Tiri mertua sy mse sy nikah,die xbg sy rapat dgn adik ipar Dan kakak ipar sebab mereka ni terlalu toxic.bukan setakat ayah Tiri mertua .ayah kndung mereka pun cakap bnda Sama juga.

Pernah rasa. Tapi blok org yang negative dan melampaui batas je, selalunya orang luar bukan keluarga. tak pernah lagi blok ahli keluarga sendiri 🤗 B

Keluarga sendiri even saudara yang negatif B. Kalau saya block pun orang yang hantar mesej yang tidak sepatutnya seperti ajak join no ekor ke, etc

a.. benarkan

a) Benarkan

Tak ada

pernah