berhenti makan ubat

selamat pagi mommy .. sy 26weeks pregnant.. 2-5bulan alahan dan kerap muntah2.. masuk kandungan 6bulan dah dua minggu sy stop makan obimin yg KK bagi lepastu selera makan dan makin naik berat badan tiada alahan.. semlm mkn semula folic acid rasa pening, sakit dada dan muntah bnyak kali.. patut ke berenti ambil ubat?

2 Các câu trả lời

Jumpa doktor minta tukar ubat, kalau kat tempat saya nurse cakap kalau loya muntah makan ubat tu, dia akan tukae ubat lain. Tak boleh stop sesuka hati ye, kena jumpa doktor. Vitamin tu bukan suka-suka doktor bagi. Jangan takut minta tukar, masa check up tu cakap je nak tukar ubat. Nanti dia akan tukar.

G klinik mnta tukar ubt..