balik kampung.

Selamat pagi ibu ibu smua. Saya nak bertanya .sekarang kandungan 36w 5 hari . Boleh kah tu balik kampung . Naik bas 1 malam dalam perjalanan .bertolak 7:30pm sampai kampung 5:00am . Hari tu ada jumpa dok lupa tanya. Ada scan kepala baby da masuk laluan .bila bila boleh bersalin. #anakno3 #36w5ari

3 Các câu trả lời

Hi mummy, perjalanan jauh amat tidak digalakkan. sebab risau mummy tidak selesa. jika nak juga, mummy kena bawa bantal extra, stokin pakai risau cramp dalam bas. lepas tu bawa shawl utk selimut. balsem juga bawa, jika pening bleh sapu. mummy 36 minggu kerap kencing tak? bahagian ni di setiap perhentian pergi toilet segera tau. jangan makan makanan yang diragui bersih. okay? jaga diri! 🥰

Hi puan. Sebenarnya kepala baby dah masuk laluan Tu jauh lagi perjalanan dia nak bersalin😅 tapi untuk keselamatan kalau boleh elakkan perjalanan jauh ya😊

sy rse better sis call KK tmpt sis buat checkup. slalunye doc xgalakkn kalau prjalanan jark jauh ni