Nasihat Dan Tips Rumahtangga Yang Berguna

Selamat malam warga TAP kesayangan Min! Sebelum tidur, jom kongsikan sedikit tips berumahtangga yang lebih hormoni dan bahagia. Min mula dulu. Tip: Jika berlaku salah faham, jangan terus melenting. Tenangkan diri dan cari waktu untuk berbincang.

Nasihat Dan Tips Rumahtangga Yang Berguna
11 Các câu trả lời

Jika berlaku perselisihan, kembalikan ingatan pertama kali saat kita menikah. Pasti niatnya kerana Allah. Jaga hak-hak Allah, allah jaga rumahtangga kalian. Solat jemaah antara pengerat kasih sayang. saling memaafkan dan jadilah yang pertama memaafkan dan memohon maaf meski bukan kita yang silap/salah. Teringat pesan habib ali zainal abidin.. " berakhlaklah dengan akhlaknya Allah..iaitu dngan jalan berakhlaklah kita sesuai dengan nama allah 99 itu.. Wallahualam

suami isteri kena faham peranan masing².. Tolak ansur dan jgn ego.. terima kelemahan diri masing² , berusaha perbaiki kelemahan.. tidak ada salah menyalah antara satu sama lain. terima pasangan seadanya..

Jaga Solat, Ingat Allah n Hormat pasangan Anda InsyaAllah bahagia. . klu berat sebelah perkara diatas, kmungkinan keluarga x harmoni.

Emakku: solat, baca Al Quran, jangan bagi suami lapar. Ustaz sekolah: suami isteri kena saling bersabar 🥰

Jika bergaduh or selisih faham jgn asingkan tempt tidur. Ada ruang solat berjemaah ngn suami. ❤️

Seorang sedang marah.Seorang lagi mesti diam.Setelah reda keadaan.Baru bawa berbincang.Hehe😀

jangan selalu gado oiii nanti anak ramai. 🥲 sekarang saye tgh alami 😂

guna toleransi bkn emosi bila rumah tangga dilanda badai,..

klo sorang tengah marah, sorang lagi kena diam/ bertenang

Kongsi suka dan duka Saling ingat mengingati Allah