susu mengandung yang sesuai

Selamat malam, nak tanya susu mengandung yang sesuai apa ye? Masa anak sulung saya minum anmum tapi sangkut berat naik mendadak dan sangkut kencing manis. Mengandung yang kedua ni jarang2 minum susu. Berat pun tak naik banyak. Sekarang dah trimester ketiga.

10 Các câu trả lời

Doc sya sarankan mnum susu HL.. low fat if possible. Sbb susu tepung lain da byk kdgn gula wlaupn susu tu khas utk ibu mgndung. Then susu tu smua boleh myebabkn berat naik. So far sya mnum susu HL je.. susu dutch lady pun boleh. Depends pda individu.

masa ank first sy minum susu kambing MAEEZ, yg sec ni.. x nk minum susu tpi nk minum air kotak milo je... susu lembu ke kambing x leh masuk. 😅 tpi milo tu sy x amik setiap hari... sy minum 2 hari sekali.. sbb tkut gula tinggi..

ape2 susu pon bole. klu bole yg xde perisa. kandungan karbo bwah 15g per serving. Fresh milk kotak pon bole. klu full cream kalori lgi tinggi. Ni nasihat dri dietician sbb sy ade gdm.

Masa mengandung saya minum dutch lady low fat yg dalam kotak tu je. Kalau minum susu yg untuk ibu mengandung tu kandungan gula dia agak tinggi. Tak sesuai untuk saya yg ada gdm 😅

sy minum susu anlene yg original..pkar dietition yg suggest sbb sy gdm on diet..

Minum susu marigold HL ada folic asid dlm tu bagus utk kandungan 🌹

saya minum similac. kurang gula 😁

sy minum dutch lady je.

sedap susu moeder hihi

Frisomum