Nurse Kk Nak Mai Rumah

Selalunya nurse mai utk apa ya..pregnant 11w+...belum bersalin lagi ??Sorry 1st pregnancy.. Zero ???

18 Các câu trả lời

Sis punya buku pink tu sticker warna apa? Kalau warna merah mcm saya sebelum ni mmg dia datang mlwt kat rumah masa 9 weeks. Sebab sy ada threatened miscarriage sebelum ni. Selalu dia nk check BP, dgn keadaan ibu je. Nothing to worry.

5y trước

Sticker hijau

Sis dah bersalin? Kalau dah bersalin cek baby. Tapi kalau belum bersalin, sy pun x sure nurse nak buat apa sbb sy dah 35w x pernah nurse dtg ruma lg

5y trước

Kalau blum bsalin mmg nurse akan dtg at least sekali ke rumah utk pastikan persekitaran rumah kita selamat dan bersih utk ibu..tp kalau lps bsalin nurse akan dtg bberapa kali utk cek ibu dan baby..

Dia check baby, and check ibu. Kalau ibu ada jahit luka ke nanti, dia akan tengok jahitan elok ke tak. Dont worry, untuk safety ibu and baby 😊

5y trước

Ouhh dia nak datang sebelum bersalin ke. I tak pasti pulak yang tu, sebab dulu nurse tak datang masa pregnant. Huhu

Da 3kali nurse dtg rumah. cek perut, jantung baby smua mcm kita p chckup dkt kk je. Skali tu diorang usha usha la rmh bersih ka dak hahaha

Utk ibu mngndung yg xberisiko biasa nya mesti d lawat paling kurang sekali smasa mngndung.. Nnt bsalin tu kira lawatan lain lagi😊

Ada kwan sya ckp kdg2 tu diorg nak cek rumh. Saja melawat tengok persekitarn kita bersih ka tak bila ada baby nnti.

5y trước

Oooo.. Okey2.. Tq dear

check tekanan darah,air kencing n perut ja sis..nurse sy datang rumah masa kandungan 18 minggu..

Saya haritu masa 24w misi ada datang rumah. Dia cakap dia akan datang lagi masa 7 dan 9 bulan.

sy dah 29w.. blum ade nurse yg dtg spnjang pregnant 😬 first time pregnant jgk

Saya pun baru lepas nurse kk wasap nk dtg rumah. Tapi sya baru 9 weeks