Alahan di awal kehamilan

Selalu muntah2 nie akan berakhir bila? Saya dh xkuat😫😫asyik muntah jew...kandungan dh msuk 8week... Mkn apa pn xlalu...sape2 ada tips x utk elakan muntah....sorry ayat berterabur...

14 Các câu trả lời

sama la. saya pun jenis yang tak kuat nak hadap mual ni. lepas muntah, mak ai memang menangis da serupa meroyan ha.. selalu merengek bila la benda ni nak habis, dengan berat badan makin turun week by week, seksa nya rasa. tapi once dr pernah cakap dekat saya, memang takde tips untuk morning sickness ni, dr suruh saya hadap je. sampai give up saya dengar dr cakap macam tu. nanti masuk 4 bulan kandungan you will be okay. depends orang sebenarnya tapi saya doakan awak cepat² habis mual tu.. Amin. i know what its FEEL !!!!! Love youuu..

Huhu susah nak ckp.. Sy masa mengandung dulu pun alahan teruk.. Tak boleh elak bab2 muntah ni.. Kalau kena gastrik la paling seriau.. Makan lambat salah.. Dah makan pun salah hahhaha 😂 sabar sis.. Masuk trimester ke2 ok sikit nnt.. Harap2 next pregnancy sy tak alahan teruk..trauma sis 😂 tp tunggu ar anak 2 3 tahun baru fikir nak tambah... Mental fizikal tak ready..

4y trước

saya kena heartburn.. malam2 slalu je xsdp perut.. kdg2 pedih ulu hati..nk tdo msti kepala kena tggi.. dr stat 5mggu smpai skrg 11 mggu.hrp2 12mggu keatas xde dh heartburn dgn sakit2 perut ni.. xthn🤧

saye nak masuk 4 bulan baru boleh makan macam biase..lepas makan je terus kelua semule,masak pun tak boleh sebab bau dan berdiri lame pun tak boleh jadi gelap mata dan nafas laju semacam hehe pengalaman pertama sepanjang kehamilan ni😅kadang saye fed up jugak lepas muntah je terus nangis senangis nye..tido perut kosong hilang sikit berat badan mase tu

4y trước

sekarang ni pun die main main pagi pagi bile berus gigi sisa ubat gigi masuk tekak terus mikir tah kelain takboh muntoh lagi haha

ia bergantung pada mommies.. setiap mommies berbeza alahannya sis.. mcm sy start 4 weeks-10weeks langsung xboleh telan mkanan.. kuat dgn susu dan buah buah je.. take care insyaallah mommies boleh hadapinya.. kuat demi baby ye❤️

saya muntah2 dari 4minggh hingga kandungan masuk 6 bulan. setiap hari muntah. awak kena banyak minum air masak, jgn buat kerja berat. makan sikit walaupun akan muntah balik.

Normal sis.. Nanti akan hilang juga... Semua org tak sama alahan.. Saya dulu sama Mcm awak.. Di awal kehamilan memang alahan teruk..sampai turun berat badan...

Normal sis.. Saya pun mcm tu juga dulu.. Nanti dia akan hilang sendiri.. Klau Perut dah besar.. Ada org hilang terus.. Ada org alahan tak teruk sangat...

saya muntah2 lps mkn..tp ok ja ase nk mkn lagi..lapar ja trus..

Usually masuk trimester ke2 bru hilang. Depends on individual juga

Kuatlah untuk baby..terus positif n smoga dpermudahkan sis..