Baby Bump?

Selalu bape bulan akan nmpak baby bump? Sy nk 4bulan dh tk nmpk lgi 😂

37 Các câu trả lời

Sy plak jnis kurus kcil..5bln bru nmpk tu pon mcm buncit je..7bln bru ketara..tu pon org ingt bru 4-5bln😂 sy pi dobi ada akak tu tegur nmpk buncit brpe bln ..bila bgtau 8bln terkejut dia n ramai la yg tegur psl perut sy kcil ni..tp xambik hti pon sbb nya bby sy mmg kcik sikit..lahir 2.6kg wktu 40w

4t trước

sy mcm sis jgk tapi bby sy bsaq 37++ 3.6kg

saya memang jenis berisi & suka pakai baju besor kalau keluar. 9m pun orang tak perasan lagi. ayat selalu dengar bila lepas bersalin "bila masa pregnant?" hakikatnya kalau dekat rumah pakai tshirt nampak je, 5m baru start nampak boyot 😅 tapi saya prefer orang tak nampak, sebab ada jenis suka² hati gosok perut orang 😰

Ikut orang jugak sis .. setengah orang badan kecil perut tak nampak . Macam sy badan besar pon perut tak nampak sangat . Dah 7 bulan baru la orang cakap nampak perutnye . 😅 tapi sokey . Asal baby sehat aktif main tendang terajang dalam perut tu okeyh la . ☺️👍🏽 enjoy your pregnantcy.

5 bulan ke atas dah boleh nampak. bergantung pada ketebalan perut/otot perut sis. kalau 1st time mom memang selalunya lambat nampak. ada juga yg dah 9 bulan pun nampak mcm 5-6 bulan. tenang je sis. yang penting baby sihat aktif dalam rahim 😊

Ikut pada badan masing2 sis , saya badan besar and kira plus size cuma tkde lipatsn perut . Tpi bila ngandung baru 4 bulan saya dh membojol perutnya . 7 bulna dh nmpk sarat sngt . Tpi back to reality , size perut tk mempengaruhi apa apa asalkan baby sihat keh

4t trước

Setuju sy 4bulan dh nmpk

saya ni dah masuk 6 bulan semalam. kalau pakai baju jalan yg besar, orang taktahu saya preggy kalau tak perati bebetul 😅 kalau pakai baju kaftan duduk rumah tu, baru la nampak perut saya. btw saya tinggi dlm 163cm dan berat skrg 73kg.

dulu saya anak sulung masa 7 bulan baru nampak baby bump, itu pun kecik lagi 😅 skrg anak kedua nak masuk 13w nampak dah baby bump, perut saya lepas bersalin pertama tak kurus2, jd senang nak nampak bump tu lagi2 kalau perut kembung

Saya perasan sendiri start ada bump 4 bulan dekat rumah. Tapi orang luar like officemate start tegur time 7 bulan. Tu pun orang cakap baru pregnant ke, maybe sebab selalu pakai baju loose2 padahal seluar pun dah tak muat 😂

Sy mse Anak first..4bulan dhh nampak now Dy dhh 2y...skrg ngh pregnant no2 nk masok 4 Bulan baby bump Tk nmpk sgt..SBB lemak nye y lebih2 😂..Tk sempat nk Kurus sis..

5 bulan ke atas.. sy skrg masuk 5 bulan baru nmpk baby bump 😅 tp pandai hilang baby bump ni especially in the morning 🤣 tk ketara baby bump kalau pagi 🤣