Sembelit First Trimester

Selain pisang, apa yang boleh lawaskan buang air besar ye?

18 Các câu trả lời

Saya ada tanya doctor, doctor tak berapa sarankan pisang, sebab possibility untuk jadi sembelit makin teruk tu ada kalau banyak makan pisang. Boleh cuba buah naga ya. Minum air 2 liter sehari.

Makanan tinggi serat macam buah/sayur: broccoli, apple, kentang. Atau kacang, oats, roti wholemeal. Cuba search high fibre foods

pisang (pilih yg betul2 masak nk lembik tu) betik (pilih mcm ciri di atas) sayuran berdaun hijau air kosong secukupnya

Pisang, betik, buah naga, limau mandarin pon ok jugak sis... Yg penting air kosong kena minum banyak..

mkn syur daun hijau n minum air puti bnyk ja.mmg sengsara la sembelit Masa 1st trimester.😅

susu frisomum gold dual care pun bgus diamalkn untk ibu ada mslh sembelit sis ...

minum yogurt, makan buah naga in shaa allah boleh membuang sis.

nurs sy perna cakap jambu batu yg dah matang

buah naga,betik,bykkan minum air

limau mandrinnn hari2 buanggg