Obimin punca sembelit ?

Selain minum air putih & pengambilan buah yg banyak, apa lagi solutions yg terbaik untuk cegah sembelit? any tips mommies? #firstbaby #bantusharing #firstmom

8 Các câu trả lời

obimin bukan punca sembelit. hormon pregnant ni memang buat penghadaman kita lambat yg boleh menyebabkan sembelit. banyakkan juga makanan tinggi serat mcm oat, roti wholemeal. boleh search high fiber foods yg lain utk apa yg kena dgn tekak awak

3y trước

Baiklah terima kasih sudi sharing ❤️

Obimin xde buat kite sembelit pun.. mcm sy.. sy mmg dr x pregnant mmg xde masalah sembelit.. mkan obimin dr awal smpai skrg xde jgk sembelit.. mgkin hormon atau kurang air.. minum susu.. mkn betik.. byk minum air masak..

3y trước

sama2

Sy makan obimin ok je tak sembelit. Kadang2 je sembelit sbb kurang minum air, mkn buah. 1st trimester je kuat sembelit, dah masuk 2nd ok2 je

3y trước

sy campo plain yogurt untuk jus buah. sgt berkesan

sya mkn new obimin dr awal kehamilan , xda sembelit . skg dah masuk 36w4d . sya sllu mkn buah2an dan plain yogurt..

3y trước

semoga dipermudahkan utk kta semua , aamiin yra 🤲🏻

Sesetengah susu ibu mengandung ada prebiotic macam similac mum dan anmum materna. Boleh membantu sembelit.

3y trước

nurse pesan elak minum anmum sbb kandungan gula agak tinggi. if berlaku sembelit, sy cuba solutions puan ni ye. Terima kasih 💌

makan sayoq banyak.. dan ia amat membantu.. sy xleh makan betik sgt sbb gdm on insulin..

3y trước

skg fav sayo bayam & sawi. Baca banyak kata 2 sayoq ni bantu bakal2 ibu masa mengandung. sayoq lain like tomato, bendi, brokoli & carrot makan bila terasa nk mkn. Hehe

maybe sbb hormon

3y trước

hahaha ya btol tu..kalau minum air suam dgn mkn buah pun sembelit juge,beli ubat pelembut najis kt farmasi yg sesuai utk ibu pregnant

mkn betik

3y trước

so far sy ok lagi. till 10 minggu everyday membuang. masuk 11-12 minggu 2 hari sekali. hari ni hari ke3 sy mkn obimin membuang 2hari sekali. mental da ready if sembelit. mental setting kena increase water intake everyday lepas ni. Hehe. btw, Tq ye puan 💌