Bengkak Susu

Selain marmet, tuam sejuk, tuam panas. Apa lagi boleh hilangkan bengkak susu ye? Sakitnya nak buat kerja pun susah?#firstmom #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

Kalau bengkak susu, mula mula tuam sejuk dulu, boleh pakai ice pack. Lepas dah rasa kebas, tuam panas pulak, boleh isi air panas dalam botol/botol susu, pastu golekkan botol panas tu dari atas ke arah puting, buat dari semua arah, tuam ke arah puting. Buat sampai breast rasa ringan, amik masa lama sikit tapi kena tahan tau, then massage guna lactation massager atau breast pump yang ada mode massage. Lepas tu boleh pam guna breast pump pakai mode paling low atau marmet shj. Kalau ada lactation massager, tiap kali rasa bengkak sikit sikit macam benjol tu, awak urut breast pakai massager tu. Takdelah penat urut pakai tangan.

1y trước

betul. kalau buat sekejap sekejap memang tak lega. lagi lagi time tuam tu, memang lama sikit nak buat, tapi kalau buat betul betul, memang boleh rasa breast ringan je.

Urut. Saya tengok youtube slps kak ipar bimbing saya melalui telefon masa saya bengkak susu. Bila cek up di klinik, blh tanya nurse, nurse blh bimbing cara lekapan dan penyusuan yg betul. Atau dapatkan bimbingan daripada kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan.