Batuk hampir 2 minggu

Sekarang sy mengandung 25minggu . Pelik mengandung kali ini . Sebabnya takde alahan apa apa cuma sakit yg silih ganti . Betul ke org kata tu pembawakan ? Sebelum ni saya kena gatal² di seluruh badan setiap malam , lepas baik dari gatal gatal tu kene batuk batuk pulak sampai skrg ( tiba tiba batuk , tanpa demam atau selsema ) Tapi yg peliknya sy akan mula batuk pd waktu malam sahaja . Akan rasa tekak seakan gatal sgt , sampaikan batuk batuk teruk , kdg tengah tido pun boleh terbatuk batuk ... #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

Batuk hampir 2 mingguGIF
11 Các câu trả lời

sama saya batuk juga. salah 1 alahan dan kalau lama boleh jadi radang pada paru2. sis kena cari suppliment untuk kuatkan paru2 mcm vitamin diffenz . atau amalkan jus delima. jus hidayah kurma delima tu pun ok . dia rasa mcm ubat batuk. saya kalau gatal tekak sangat sy minum ni semua . doc kata mmg lambat hilang sbb mcm batuk kering tp akan berkurangan . kita pregnant xda ubat batuk . nanti baby tidor juga doc kata.

mungkin jg pembawaan. dlm week 5 lebih saya pun sama batuk waktu malam ja masa tgh tido, dgn sesak nafas lg. minum air pun xhilang gatal tekak 😂 kadang tiba² hidung berair & xda deria bau tapi xsakit covid pun. ptgahan trimester 1 pula tiba² xboleh kena sejuk. tambah la gatal tekak & mesti badan mgigil teruk. cuma suka suhu yg panas², berjemur tgh panas 🤣 sampai la akhir trimester kedua

Logik je sis pembawakan! Sy batuk seminggu, batuk dh sembuh tp selsema plk dtg smpai 2 minggu. Sampai x ada deria rasa dan bau. Igtkan covid tp dh buat rtk pstu pergi klinik 3x and dr kata maybe alahan. Pdhl sy dh 6bulan lebih masa tu. Sis kena bnyk sabar sbb lain org lain alahan dia. Sy awal2 xda alahan tiba masa tu bru alahan. Skrg Alhamdulillah okay dh 🤍

Saya pun… Selsema hidung tersumbat lagi2 waktu malam… Since awal pregnancy sampai second trimester… Sebelum ni elok je… Alahan saya pun tak teruk… Cuma alahan selsema je 😅 Sabar jela, nak makan ubat takut terpaksa lah sumbat hidung pakai tisu letak minyak angin

gatal2 seluruh bdn jgk. garu sikit pon dh berparut. celah2 cari bahagian cincin pon tiba2 jadi mcm eczema. pnah jgk mlm2 terbatuk bunyi mcm batuk kering. terkejut husband sy. sbb sy mmg payah sngt nk sakit. bila tiba2 batuk dia tny awk kenapa ni 😅😅

Yup kira pembawakan. Sy pernah kena, time nak tido je tetiba batuk gatal2 tekak semua. Setiap malam macam tu 😂 bila rasa nak batuk je, sy bancuh delima gulsan

hiris halia 2inci...tekap2 gula dlm 2minit,pastu kemam....try buat insyaallah hilang batuk.

saya Pon alahan batuk..saya mnum air lemon suam 1 hari skali..xde gula..batuk berkurang

Saya pun batuk tengah2 malam,. Minum air suam kurang sikit batuk2

Sama la. Kerap batuk. Sy minum air kosong baru reda sikit.