Hampir nak masuk 10minggu

Sekarang sy alami alahan yg agak teruk ada masa 1hari tu mkn apa saja semua akan keluar semula..buat masa ni sy hanya blh mkn nasi,sayur dan kuah sahaja.. perut memang terasa lapar tp segala jenis ikan,ayam,daging,seafood dan telur langsung xblh mkn sampai sy sendiri dah xtau nak mkn nasi matching dgn apa dah..

5 Các câu trả lời

sya pun macam tu, skarang dh nak masuk 9weeks. susah nya nak makan, smua makann favourite dulu smua takleh masuk dah. smpai teringat makann tu je pun dah rasa nak muntah. sya paksa makan sikit2 je, skarang banyak minum air coklat. makan buah2 . tu je yg dapat. bdan ni pun dh rasa mcm makin kurus 🥹 kalau tak makan kesian baby dlm perut 😭 nasib baik suami jenis paham. slalu cari jugak benda2 yg sya nak makan. dia risau kalau sya tk makan.

sama dengan saya..saya dari 5week smpai skrang 9week,mmg xda selera langsung kembong perot xtau nak makan apa nk nangis sebab lapa tapi xboleh telan apa pun,last saya makan buah2 je paksa makan nasi n sayur tu je..lain xbole telan risau kat baby...tp tula bila paksa muntah..sy makan buah2 jela banyak wat masa skarang..🥹

samala dengan saya , saya nak weeks 10 . sebelum makan muntah , selepas makan muntah . lagi lagi bila keluar berjalan , memang akan muntah dalam kereta . dalam mall . saya boleh telan je apa apa makanan cuma wajib muntah . semoga kita semua kuat menempuhinya

Sis mkn je apa yg blh mkn dlu..nnti blh pi klinik or farmasi minta ubat utk kurangkn alahan..Insha Allah sis kuat, sekejap je ni..msuk trim2 slow2 berkurang..yakin boleh demi baby comel dlm perut tu

normal mcmtu..