Boleh tahu supplement apa yg perlu mkn time pregnant second & third semester..

Sekarang 23 weeks, sy just ambil obimin dgn obical je.. Ada Pe2 yg perlu supplement tambahan lagi ke?

4 Các câu trả lời

sy ambil obimin jgk sis. dlm tuh kalau sis baca kt ingredients dia dah cukup multivitamin dia bg. sy just topup minum susu kambing & ostenutrix shaklee utk topup calcium. alhamdulillah mkn tuh kurg lenguh3 masa preggy. kalau sis nk tambah supplemen bole amik omegaa. bgus utk perkembangan otak baby. kalau nk senang amik obimin pluz sbb dlm tuh ada tambahan omega cuma harga agak mahal sikit dr new obimin

2mo trước

OK tq sis..

saya pernah tanya doktor , perlu atau tidak amik supplement lain seperti vitamin selain kk bagi , doktor kata tak perlu sebab risau overdose. untuk susu pula ramai ibu ii kata tak perlu sebab risau bayi terbesar.

sy mnum susu anmum je, pstu jus delima olive house tp kdg2 jelah.. setiap hri wjib ambil acid folic..yg lain2 mkn ubt yg kk bg je

3mo trước

Doktor suruh stop folic asid bila dh ambil obimin.. So mmg xmkn dh folic asid..

nuerogain

3mo trước

Xpernah dengar pula.. Yg ni untuk apa ye?