Adakah para ibu mempunyai instinct terhadap jantina anak dalam kandungan ?

Sejak kandungan 3 bulan, saya merasakan yg anak dalam kandungan ialah lelaki. Malah, perhatian sy juga cenderung kepada barangan bayi lelaki. Tidak disangka pd scan 23w/5 bulan ternampak jantina anak. Alhamdulillah betul lelaki. 🥰 Bagaimana pula cerita para ibu yg lain ?

12 Các câu trả lời

Kalau saya pulak masa trimester pertama dgn awal trimester kedua saya takdapat instinct lagi pasal jantina. Standby je cari2 nama utk bby boy and girl. Masuk tengah2 trimester kedua dan sampai skrg, ttbe instinct saya kuat mengatakan anak lelaki. Taktahu dari mana dtg perasaan tu. Alhamdulilah lepas scan mmg betul bby boy❤️💙

saya pulak jenis yang tak kisah 😅 , yang penting baju saya beli unisex ja .. sekarang 26w nanti 28w kena scan gender kalau tau pun still taknak berharap lagi sebab pernah masa anak sulung 18w doc scan gender boy pastu masuk 30w keatas gender girl nasib beli barang unisex ..

Masa pregnant anak sulung, memang tahu ini girl.. Alhamdulillah betul girl. Now pregnant no 2, takde instinct apa apa sebab tak kisah boy atau girl.. 😆 Masa pregnant anak sulung, memang nak girl. Alhamdulillah Allah makbulkan. Cume no 2 ni, tak kisah jantina hehe

sy yg second bby ny lain dr yg lain firasat sy mmg sy nykin yg second ny..bby girl alhamdullilah allah mkbulkn sy dpt bby girl..semoga bby sy lhir ckup bln n dipermudhkn.abgnya mnggu..alhmdullilah jgk sepsang... sthun stu sis mngdung...moga baik2 amin...

sy skrg 24w. masa awal2 pregnant lg husband ckp baby boy. sy cuma 50-50 je. cuma hati kuat katakan boy sbb sy bersama masa ovulation day. dan lps tu pregnant. bila buat detail scan ye mmg btl boy. alhamdulillah sepasang dah anak sy 🥰

saya pula duk ingat baby girl, rupanya baby boy, tiap kali scan asyik tunjuk pistol dia je . tapi lepas tau gender, mmg terus beli baju baby boy, even awal mcm was2x, duk fikir tali pusat kot ni. 😂 .

Sy awl kndungan pn dh rse mst baby boy ni..tmbhan alahan pn xteruk klu baby boy org ckp..wpn dlm hati mghrp baby girl..mse scan 18w terus nmpk pistol..alhamdulilah baby boy..mne2 pn xkisah jnji baby sihat je

instinct Sy pon mcm tu. Dr awal kandungan dh rase mcm lelaki sbb kulit kusam. beli brg suka beli warna biru. xde warna gigirl lgsg. tp blom scan lagi. next week baru nk scan. harap instinct ni xslh la

sama kes mcm sy, dari awal pregnant rasa lelaki, tgk baju pun more warna biru, semua warna biru. last2 scan mmg boy sis. nampak pistol😂 instinct kekadang tak pernah mengecewakan🤭

ank 1st naluri sy boy n mmg lahir boy & kali ni pun instinct boy juga 🤭