contraction ada tetapi tiada bukaan

Sehari slps keluar lendir coklat tu, sy g hosp. Contraction pun dah ada sikit². Tp bila Doc cek jln msh blm terbuka. Dia suruh blk, dtg smula klu btl² sakit atau pecah air ketuban. Arini, hari ke3 sy sakit²(senggugut) tp x konsisten.. perut pun kerap mengeras. Ada x pernah mgalami mcm sy? Brp lama senggugut/contraction baru bersalin? #39w3hr

2 Các câu trả lời

Nurse pesan kalau sakit tu setiap 5 minit sekali terus g hosp. Dia start sakit contraction sejam sekali, so memerlukan masa 10 jam utk 10cm sbb 1 jam 1cm kebiasaannya. Tp nurse kata bukaan ibu lain2. Ada yg cepat. So awk perhatikan sakit awk sejam sekali dtg atau 30 minit sekali dtg atau 5 mins sekali, time ni dh mmg betul2 bukaan byk. Sy sampaikan apa yg nurse pesan saja. Sy pun baru 34 weeks. Tgh menghitung hari juga.

Terus g hospital