bumil ga boleh makn enak??

sedih rasanya udah msak ikan d umpetin ma kaka g boleh makan, pdahal pen bangettt.. d kasih pepes udang g boleh mkn,, sayur ini g boleh itu g boleh, seminggu pulkam tiap hari makan tahu tempe kangkung pepaya.. beli ikan cma ngliatin yg mkn..?? nglawan ma kaka d marahin ma ibu d bilang anak gamau nurut susah lahiran ny, semua yg jelek2 d omongin .. rasanya pen nangis kenceeng.. (maklum lg baper2nya).. baru sminggu dah turun 4kg.. mana smua kerjaan d kerjain sendri.. tdur siang ga boleh.. pdahal cape bgt rasanya.. 3 kluqrga jd 1,kerjaan gada bres nya... curhat ma suami cma jwb "jalani ajh" .. niat pulkam biar biaar istrahat sambil nunggu lahiran.. mlah cma cpe badan ma pikran..

1 Trả lời

Bumil kn bkn org sakit boleh makan apa aj gk ada pantanganny selagi masih dlm batas wajar, makan ikan t malah bagus buat perkembangan n kecerdasan janin, sayur n buah jg asal semua udah diolah dgn benar, bkn yg mentah atau stngh matang Bumil jg boleh tdr siang krn kn mudah capek n susah tdr jd istirahat t pnting

5y trước

iya bun. pdhl dah jelasin baik2, tp mlah ngmong yg ga ngenakin hati.. d sabarin2 ttep ajh nangis bwang