Pantang ruang tamu

Sedih, mak saya suruh pantang dkt ruang tamu. Dah la saya ni ada masalah tulang belakang asyik tangkap je. Bila tido bukan tilam yg tebal mesti sakit sampai tangkap. Ni nak pantang, disuruh pantang ruang tamu sekali dgn husband kena tido luar. Padahal bilik ada je cuma sekarang adik tengah guna. Selalunya bila saya balik rumah parent, adik akan tido dlm bilik mak tapi tak balik lama pun kdg 2-3 hari je. Sedih kadang, padahal kakak saya masa berpantang siap tido dalam bilik ada katil bagai. Sedih, kadang rasa tak adil sangat. Emosi betul mengandung ni macam2 jadi buat gangguan emosi saya.

7 Các câu trả lời

Kalau saya.. saya suruh suami saye yg buatkan.. sbb nnti saye berpantang rumah mertua.. mertua saye ade sedia bilik pstu ade katil single😅 saye tknk katil single.. saye suruh husband swap ngn tilam queen… yelah tkkn kite duk ats baby duk bawah? Pstu husb nk duk mne?🌝 kalau mertua suruh tido ruang tamu.. mmng xboleh.. sbb kne sorokkan time susu baby .. yelah adik ipar laki lgi, ayh mertua lgi…. Lgi2 kne tido bawah tnpe katil.. mmng lh xboleh.. nnti susah nk bngun buatnye tk larat.. ape2 pun awk bincang ngn husband.. kalau boleh cri solusi untuk kite berpantang dgn selesa jgn rusing2 🥰

Cakap direct jela sis dengan mak atau adik. Saya pun Anak first pantang rumah mertua, ddk ruang tamu, ipar, biras laki Ramai ye. Bayangkan cane nk menyusu. Yang kedua ni Baru pantang dengan mak sendri. Mula2 mak xnk jaga, Tapiiiii saya mengungkit Sbb Kakak dlu Dia jaga. Anak sendri tak nak. Terus mak saya buatkan Bilik semua. Kadang2 kena ckp Jgn pilih bulu, Sbb semua Anak sama je kluar tmpt yg sama. Pedas tak pedas . Mak sndri ckp cmtu xpe, Lepas tu ambik la hati Balik. Kalau ckp dgn mertua cmtu, Mau kena suruh cerai Kang.

bagi kata dua, kalau pantang rumah mak, dalam bilik, kalau tak, balik rumah sendiri.. tak payah marah2, tp tegas.. cakap tak selesa nak rehat, nak jaga aurat kalau orang datang dll.. suami kena main peranan juga, sbb tanggungjawab jaga isteri, aurat semua ni dah jadi tanggungjawab suami.. kalau dia betul2 kisahkan bab ni, dia pun takkan izinkan..

pantang kt rumah sendiri. suruh husband cuti. lps tu hired cl kalau ade bajet. nnti suruh mak dtg rumah. pantang ruang tamu ni susah nnti nak bangun sbb duduk bwh. lps tu nnti nk menyusu bby ape semua. utk selesa sendiri. tu belum kira nnti jiran mai dtg nk tgok org baru lagi.

saya berpantang dkt rumah sendiri. mak saya suruh balik kg tapi masalahnya jauh n anak sy bersekolah. jadi terpaksa la pantang rumah sndiri. tapi sy ambil pakej berpantang lppkn tu. Dia boleh jaga kita berapa hari kita nak. saya ambil 2 minggu sbb rasanya Lepas 2 minggu kita dh kuat sikit

9mo trước

berapa rm yg lppkn tu?

jgn emosi and sedih dear,kesian kt baby. bincang baik and elok² dgn mak bgitau awk nk kn selesaan/privasi.mgkin ade tetamu yg nk dtg melawat awk bila bru lps bersalin?nnti klau nk tdo nk rht msuk bilik blh je mcm tu.

pantg sndiri jela sis apa susah nye smpai nk stress...

2y trước

Sedih kan, orang tak rasa senang la cakap apa sampai nak stress bagai. Lain org lain cara and lain rasa