Sekadar luahan

Sekarang dah 37 minggu pregnant. Stay rumah mentua. Mak mentua asyik mengharapkan kita kemas rumah. Sedangkan anak perempuan dia, bila time cuti, taknak buat kerja rumah langsung. Suami pun lebih kurang sama je perangainya. Masing² jenis malas nak kemas rumah. Hari ni punya cerita, saya vacuum bilik saya je. Sebab saya tak berapa larat nak vacuum satu rumah. Suami tidur kat ruang tamu, adik ipar pun sama baring kat ruang tamu sambil main fon. Pastu mak mentua asyik cakap kat saya, kat ruang tamu tu berpasir. Paham la saya yang dia nak saya vacuum sekali. Tapi tu la, kat anak² dia, dia tak bising pun. Masalahnya, mak mentua pandai. Depan suami saya, takde pulak dia nak cakap apa² kat saya. Belakang suami saya, menyuruh je kerjanya. Saya hanya mampu sabar je. Nasib baik la setiap kali pantang, memang mak sendiri offer dia nak jaga saya. Dia tahu macam mana keadaan saya duk ngan mentua. Maaf, sekadar luahan. 🙏🏻 #2ndpregnancy #sekadarluahanhati

2 Các câu trả lời

Masa vacuum dkt ruang tamu tu, vacuum sekali kepala diaorg. Baru tahu. Geram betul la dgn org yg takde common sense ni

dah boleh slow2 cari rumah sewa