Pendarahan di Trimester Kedua

Sedang hamil minggu ke 22, anak keempat. Mengalami pendarahan seperti period. Saya tak pernah mengalami pendarahan semasa kandungan yg lalu. Minggu lepas pendarahan agak banyak dan saya ditahan wad selama 2 hari. Alhamdulillah dah discaj, tapi pendarahan masih ada. Kalau ikutkan masa discaj, dah berhenti. Adakah pendarahan ini normal? Pergerakan bayi semua ok dan tiada kesakitan di bahagian abdomen.

2 Các câu trả lời

Saya macam tu juga sis . Dari 12w - 16 ++ w , alhamdulillah sekarang dah stop .. doktor ada bekalkan duphaston , makan sampai kandungan 16w .. Dr ada pesan kalau keluar darah makin banyak n ada sakit2 pada bahagian ari2 atau abdomen , baru datang hospital balik .. alhamdulillah scan 16w, baby sihat .. semoga baby kita sihat sampai melahirkan ya sis .. inshaAllah

4y trước

blood clot sis . banyak jugak darah . keluar macam air paip mula2 .. lepastu keluar macam darah haid macam tu la

Doctor bagitau tak knp jadi mcm tu

4y trước

Sebab ada luka dalam rahim. Mengikut doktor, luka tu akan sembuh sendiri. Dah scan baby ok, pergerakan pun ok. Sebelum ini, semasa kelahiran anak yg ketiga saya pernah mengalami tumpah darah dan telah menjalani prosedur cuci rahim.