Selera makan

Sebelum tau pregnant, memang tak ada selera langsung,, makan nasi ja mesti muntah.. selera makan kurang .. boleh masuk makanan bersup saja.. hampir hari2 makan meehun sup saja.. lepas tahu diri ni pregnant, pun sama jugak.. selera makin merosot.. takut juga orang rumah kata kita ni mengada ada.. 😔

5 Các câu trả lời

normal tu sis pembawakan budak. perubahan hormon. mcm2 badan kita lalui sepanjang tempoh 9 bln ni. org rumah mmg tak faham sbb bukan dia merasa. kalau dia kata sis mengada elok sis bawa dia pergi klinik g checkup jumpa nurse kk suruh nurse kk sekolah kan dia 😅 dia ingt bawa baby mcm bawa biji rambutan kot 😅 kuat sis inshallah makin hari makin better ❤️

12mo trước

♥️

Sy pun macam awak jugak mula2 pregnant takde selera, tapi nak masuk 2trimester dah ada sikit2 selera. Cuba makan roti gandum, mee, pasta, buah2, sikit pun takpe janji ade, kesian kat baby & mommy tak cukup nutrisi nanti.

Saya pun sama. Takde selera nak makan. Saya blh makan buah jer. Takpe ke eh seharian tu makan buah jer? Nasi makan sesuap jer sehari😢

try mkn makanan bersup, mcm nasi air, nasi ayam letak kuah lebih, tomyam, insyallah dpat membantu..jgn lupa susu jgn tggal..penting sgt

Normal. Fahamkan orang rumah tu