Assalamualaikum hye maaf sy nk tnya boleh ke sapu minyk dekt pinggang atau perut guna minyak panas

Sebb sy bru mengndung ank sulung ...tak panas ke budak dekat dalam klau kite sapu minyk panas ...

9 Các câu trả lời

utk soalan 'tak panas ke budak kat dlm tu', jawapan nya tidak.. boleh sapu minyak panas.. tp berwaspada dgn bahan2 kimia dlm minyak tu.. sama dgn product yg pakai kat muka dan bdn.. sis kena baca kat internet pasal ni.. nak explain susah.. sy sapu minyak panas kat bdn setiap malam dulu.. ok je baby lahir.. xde masalah pun.. anak sihat, mase pregnant xde masalah.. anak dah 4 bulan skrg..

3y trước

siapa ajar kau ..

ouh kalau macam tuh boleh lah ye sapu minyk yuu yee ...tp bkn ap nk hilang kn rasa sakit mual gn tak selesa...sbb sy pkai minyak cap kapak sy sapu dekt kepla gn tengkuk sy muntah blik sbb bau minyak tuh sy xske bau dye busuk...klau mcm tuh boleh lh ye pakai minyk yuu yee....klau mcm tuh nnty sy beli minyk yuu yee lah ye. ..terima ksih kerana respon

sy tnye doc psl sapu myk kt perut die cume bg sapu myk yuu yee je...cap kapak ke myk panas doc xbg...sy awal trim je pkai myk yu yee spu kt perut sblm tdo sbb mabok teruk mse tu dgn perut smue xselesa...

Sebenarnya kalau tak mengandung pun kurang elok jika guna minyak panas. Pendapat saya, sis guna minyak2 baby tu, inshaAllah sesuai utk sis. Dia tak panas tapi berangin2 sikit je.. sapu nipis2 saja 😊

klu blh xyah sapu la sis... doc tmpt sya chekup dh pesan..jgn sapu mnyk panas kt perut n blkg bdan msa mngandung....

3y trước

semalam saya ada leret minyak bidara belakang badan , boleh effect apa apa ke dekat baby ?, saya baru 23w6hari . first baby

kalo boleh jangan sapu minyak panas dibahagian perut sis... sapu sikit² kat pinggang saja....

JAWAPANNYA TIDAK BOLEH SAPU MINYAK PANAS PADA BAHAGIAN PERUT DAN PINGGANG

saya sapu ja. Tp guna MESTIKA BAYINI bukan yg panas sgt tu

x boleh la sis letak minyak panas kat perut