Boleh tak sapu minyak panas

Hi , saya nak tnya , Bole tk urut belakang , n sapu minyak panas dekat pinggang n perut , sbb rasa mcm kembung ? Sy sllu suruh suami saya urutt pinggang . Tp , Mak sy cakp xbole 😭 Tp pingang sakit sngt , lenguh . #firstbaby #advicepls

12 Các câu trả lời

takpasti boleh ke tak. tp pengalaman saya sakit pinggang & perut & belakang, mmg sakit habis. nak letak takut terkesan kat baby. tp lama2 okay la tu, trimster3 sakit tu dtg balik. bagi saya normal utk ibu mngandung. skrng ni pun, nak exercise kegel ,sakit blkng & pinggang. jawapannya : tahan je la tstt tssstt

Doc sy ckp xblh sapu diperut. Belakang boleh. Pinggang biasa sy guna icepad... Lega 😊 kembung tu biasa sms pregnant. Sy dr awl sampai skg hujung2 ni stiap mlm heartburn & asid reflux... Xthn sgt telan gaviscon 😅

minyak panas bkn sja panas kt luar tp akan smpai ke dlm..sbb tu xblh sapu minyak panas kt perut nnti baby pn panas...xmcm lotion yg utk kulit kering..lotion xda rasa panas..

Tak boleh sis. Kalau nak urut atau sapu minyak, guna minyak yang takde effect panas tu. Saya biasa minta husband urut guna minyak afiat je, alhamdulillah ok serasi😊

Perut x d galakkan..blakg badan n pinggul okey jee..kalau area pinggang betul tue org tua ckap ble baby dah besar muka die kat situ so elakkan..huhu

knp xboleh?? dktr ade ckp.ke x boleh..tu kn cuma spu kat luar je..dr.imelda bachin kate ape2 yg sapu kat luar kulit bdn xde effect bby pn..

3y trước

Waa bestnyaa follow dr imelda balchin. Kite pun selalu follow

sya pon sama sllu sakit pinggang dn tulang pggung smpai ke hujung kaki..xp cuma sapu urut2 blkang ja..depan kalau boleh elakkan..

sy xberani sis..sy PON MCM sis..sakit pinggang n angin...tapi sy tahan je..sy xberani nk sapu...

Sy sapu je dkt blkg.. Sruh suami urut slow2.. Klu x.. Xblh tido mlm la

boleh je...ikot bdn..sy sapu je area blkg ..perot x sapu