HB naik ke tidak?

sebb hb x naik2, misi ckp maltofer bgus n confom naik tp kt KK memng xda, soh bli sndri kt farmsi..kite tngok mcm mna, ada y pernah try ke? ok x?

HB naik ke tidak?
38 Các câu trả lời

Sye ubt ny je yg bole mkn. .ape yg KK bkal kn sye z bole trima. .tp area slyg xde yg klua kn tablt lg buat smntra ny . .cma syrup. .sye xde mslah hb . .cma sye x bole mkn ubt kk sbb smblt mnth pning prt sebu. .tuka mkn maltofer alhamdulillah oke.

Sy mkn dgn air sunquick oren, tp sebiji pagi n sebiji mlm.. Alhamdulillah naik hb jugak. Before ni hb drop. Rupanya doc ckp salah cara mkn, tp pape pun kne refer cara mkn dgn doc

sy makn ni alhamdulillah ad la naik sikit...dri 9 ke 9.1 smpai berslin hb 10.9😅tp tu la maltofer je yg kne dgn tekak 😂😅

Saya pernah juga masalah HB kawan2 syorkan iberet beli sendiri kat farmasi dalam rm28 dan Alhamdulillah berkesan sangat ☺️

Saya makan naik hb walaupun xbanyak tp still dalam arrange..Last2 saya cube yg ni jugak setelah ubat lain tak ngam dgn sy...

Sy hb etrait so susah nk naik.sy mkn iberet folic dr ank 1st till now 4th.susah gak nk naik tp ok la dh 10++ utk 37 weeks.

Sy pun mkn yg ni..tp mkn dgn vit c sbb dlm maltofer xde vit c..ni doc yg sarankan..klu zincofer obimin tu xleh telan..

Maltofer sangat ok utk sy. Dah 2 bulan consume. Tp sy tak hisap or kunyah. Sy telan😅 sbb xsuka nnt gigi hitam2. Haha

5y trước

Betul sama mcm sy haha

sy pn ambil maltofer tp bila gigit gigi jd hitam hehe tp okay sgt rasa coklat. jgn minum kafein nnti hb turun

Maltofer ni ala2 cm cklt🤭 ok..mknni hb nek, tp kenaikan hb xckup lg.. so, sy kne mkn iberet pula😅