Doctor minta refer pakar di Hosp Shah Alam.Tapi saye nk bersalin di hosp lain. Boleh tukar hospital ke lepas refer sana?

Sebab lokasi hosp

2 Các câu trả lời

Puan kena pastikan dulu hospital yg puan nak bersalin tu ada pakar yg doc nak refer kan puan tu. mungkin puan atau kandungan ada masalah tertentu yg memerlukan pakar tgk. Kalau hospital yg puan nak bersalin tu ada pakar yg nak di refer tu, so tak jadi masalah. Cuma biasanya hospital gov ni, diorang takkan refer pesakit ke hospital lain kalau di hospital yg diorang nak refer tu ada pakar tu. Pengalaman sy dulu, doc tu ckp atas risiko sendiri dan diorang takkan buat surat refer utk hospital tempat yg sy nak bersalin tu. So sy pegi klinik swasta dan mintak buatkan surat refer. Cuba puan bincang dgn doc puan.

Refer pakar atas sebab apa ya puan? Mungkin hosp yg puan nak tu xde pakar yg berkaitan..puan kena bincang balik dgn doc..