Hamil 10 minggu

Sdeh tengok berat sendiri. Saya memang dh kurus. Before preggy, berat 34kg. Bila dh preggy 10 mggu berat trun 32.5kg. Normal tak ye ??

25 Các câu trả lời

saya pun mengalami masalah berat badan turun dan doktor pantau 2 minggu akan check berat badan balik. pernah tu turun 600-800gm sekali dan ada juga statik tak naik. andai tak naik juga doktor nak ambik darah untuk tengok ada masalah tiriod tak. harap next check up naiklah berat badan wpun 100gm. 😔😔

3y trước

tak pasti. sy pon baru nk ambk drh. sgt risau. dlm ms yg sama sy kene kwl mkn sbb sy sngkut kncng mnis.

Normal klau turun awal2 tu..cuba naik kn balik Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

kebiasaanya first trimester mmg selalu orang hilang berat badan bila alahan teruk. saya pun maintain berat yang sama, walaupun dah masuk trimester kedua sampai nurse paksa saya makan banyak sikit 😅 masuk minggu ke 17 saya datang selera makan banyak pula alhamdulillah

sama kita sis..mmnk kurus,skli first trimester mmnk trun abis berat badan sbb alahan y tidak bole bawa bincang..fly pergi smbng bljar dkat kch,ehh masuk pla mknan dkat sini hahaha mmnk bby suka mknan klurga angkat d sini kot

same mcm sy. sblm preg 37,skrg 12w 34kg je. sbb hlng terus selera mkn. sjnis mmg sush nk naik brt. ble xmkn,lg mndadak trun. sy pon risau. dn kene refer pkr pmknn. sis skrg mcm mn?

ada kena alahan ke? klu ada, normal. tpi klu mkn mcm biasa tkde alahan apa semua tu try rujuk dokter. mcm saya turun berat kna minum air gula tuk tgok ada kncing manis ke tk.

Mcm sy awal pregnancy berat turun pastu masuk trimester kedua baru la naik.. nurse ckp normal lebih2 lagi kalau ada alahan mcm muntah2 or hilang selera makan

Jgn sdih2 dear... 1st trimester mmg mcm tu.. Its normal bagi sstgh mommy... Tp klu dah masuk trimester ke3, msih berat x naik2, tu x normal #TAPSupermoms

kalau alahan terok mmg akan turun sis. macam sy. dr 60 ke 56.😅 tggu la lepas alahan hi hilang kot berat naik. sabar ye sis

Normal. Sy pun awal trimester berat turun dari 45 kg ke 41 kg. Lps morningsicness hilang berat naik terus P 50kg.