Janin tak kelihatan

Scan dah 12 weeks tapi janin tak nampak . Normal ke? 😔

Janin tak kelihatan
24 Các câu trả lời

Tak normal sis.. bertabahlah .. saya pun dah lalui benda ni.. saya keguguran masa week11.. bila scan sebiji mcm ni...ni nama dia blighted ovum atau missed misscariage atau missed abortion (nama yg dr pakar bgtau).. pendek cerita baby tak da dlm kantung sbb baby tak jadi.... nnti dr akan decide sama ada tunggu keluar sendiri atau buat d&c ...saya dr suruh tunggu keluar naturally je.. sakit sikit tp ok je.. sabar ya sis. In shaa Allah ada rezeki lepas ni.

3y trước

inshaaa Allah terima kasih. Saya 20 hsribulan haritu scan dr bawah pun mng xnmpk dah. So doktor bg masa 2 mngu.. tp dah lbih 2 mngu masih takde tanda sakit lagi

pengalaman yg sama...3x sy jd benda yg sama... 1st doktor suruh cuci..2nd &3rd dia keluar sendiri masa usia 12w...ikutkan kandungan mcm ni mmg x normal...Doa pada Allah..kalau betul itu rezeki kita,tunjukan dia.. kalau belum rezeki kita,keluarkan dia dgn mudah... sabar lah..setiap yg Allah aturkan semua ada hikmahnya...

4y trước

Mcm cousin sy. Dah dekat 4/5 kali gini.. smoga ada rezeki awk.. sllu igt kun fayakun.. inshaAllah Allah kata ada tu ada nnt. 🤲🏻

mcm sy jgk..doktor scan mula2 nmpk kantung je..masa tu 12minggu..doktor kk suruh mai repeat scan 2minggu lg, alhamdulillah nampk janin..nt doctor redate balik date bru..dia ckp bayi bru jadi..due bsalin dr bulan 6, jadi due bulan 8

2y trước

Sis maaf tanya kandungan sis selamat sampai lahir ya?

period sis teratur tak ? kalau xteratur memang xsama kiraan LMP dgn scan .. selalunya doc akan suruh repeat scan lg 2minggu .. kalau betul kandungan xjadi ,saiz kantung xakan membesar and akan ada bleeding mcm saya tahun lepas ..

4y trước

Sy dulu xmenjadi kantung still membesar. Sebab tu detect blighted ovum. Kantung membesar tapi kosong.

Saya scan 12week ke 13week haritu alhamdullilah dah nampak sempurna bentuk bayi semua. Tak ada la mcm kes awak ni. Ni first time sy tengok. Haritu lps scan di klinik swasta trs bwa kertas scan buka buku pink.

mcm kes sy thun lepas. Disah kan preggy msa bln 5 scan 7 minggu nmpak dah bila bt buku 9 minggu KK scan kta janin 8 minggu. repeat scan 11 minggu pun masih 8 minggu. last2 trun drah & ggur msa 12 minggu.

4y trước

tu la. inshaAllah doa baik2. semoga ada keajaiban. ☺️

Sama mcm saya 12 week 3 kali masih x nampak.. Tpii doktor kata xnormal.. Scan kali ke 4 baby dah x ada dalam kantung sbb masa tu darah turun kena p hospital cuci untuk buang kantung kosong😣

4y trước

Allah , saya kali ke tiga ni la masih tak nampak jugak tu tgu appoiment dr hospital bsar.. nak tgu tu seksa rasa😞

Sama situasi cm sy tahun lepas first check up mse 7w smua okay nmpk baby n jantung.... check up 12w cme nmpk kantung je, baby xde last2 g hsptal sbb dah turun darah. Xde rzki sy.

Saya baru keguguran sbb kes mcm ni..kantung kosong..Ngam2 12minggu bleeding and kantung semua keluar sendiri. Tak perlu dnc sbb dah complete miscarriage.

4y trước

Saya gugur bukan 11 sy pun kantung keluar sendiri... Doktor cakap x payah cuci sebb dia keluar hbs dah..

maaf puan,x normal tu sbbnya pd usia kndungan 6 @ 7 minggu dh jelas penampakan janin..harap puan bnyak brsabar ya 🌹❤️

4y trước

betul tu puan..Allah sebaik perancang..terus kuatkan smngat 🌹🌹