kepala lutut sakit

sbb kan kami suami isteri x de katil. jadi kami kena tidur beralas kan tilam di lantai. di sbb kan tu lah kepala lutut ini makin berasa sakit.. dgn kandungan dah 27w lebih. makin hari makin sakit. serba salah kepala lutut sakit celah paha sakit pinggang sakit sesak nafas part kepala lutut tu, x semua bahagian sakit. cuma tepi2 kepala.. mmg pedih... nak makan ubat, risau baby.. urut sikit je lah dpt..

5 Các câu trả lời

sye Tido atas katil pun mmg xselesa Tido start 3rd trismeter.. perut membesar suami je la dengkur sedap tido.. nak beli bantal mengandung TU rase membazir sebab pakai sekejap je.. letak je la bantal 1 hujung kaki . Tido pun mengiring je .xleh telentang.. nurse ckp turun katil pun. Ade step .pelahan2 turun kan Kaki kebawah baru leh diri kan badan . tp kalau dr tilam nk bangun xde katil allahu.. susah jugak TU nk support badan bangun.. huhu.. sabar ye awak.. celah kelangkang TU nk hujung2 lagi sakit.. jalan rase cucuk cucuk.. awak makan kurma.. focus jaga kesihatan Dan hb ye..

3t trước

itu yg sy tgh alami sekrng ni... celah kang2 tu mmg syahdu terasa.. hahahaha tp bila time bergerak ok je rasa nya..

sis saya ad katil pon dah xtido atas katil masuk 3rd trimester ni... tido smbil duduk atas kerusi.. 🥺 terpaksa tido duduk baru sng bangun.. kalau x asyik kejang kaki, sakit pinggang tiap kali nk bangun..pedih ulu hati lg tiap malam.. mmg xsedap badan memanjang 3rd trimester ni.. xboleh buat apa.. sabo je la...

3t trước

itu lah yg sy rasa sejak dua menjk ni... nak tido pun susah.. susah sngt2..

Saya pernah rasa sis Masa 1st pregnant Kebetulan suami kena tukar tempt kerja duit tak cukup nak beli barang2 rumah Tidur beralaskan selimut ja sis masa tu perut dah sarat sangat2… Semua tu kenangan… Tapi sampai sekarang dah kat 10tahun kawen kami tak pernah tidur atas katil tidur atas tilam jaa….

3t trước

mcm mana sis bagun? sy sampai kepala lutut jadi masalah.. sakit sngt dah.. hr ini mmg berasa sngt kesakitan nya

sis buat senaman ringan. buat slow² janji senam. itu je cara yg boleh buat masa tido letak bantal celah kaki tak? kalau tengah duduk² lunjur tu letak bantal kat kaki bagi tinggi

3t trước

briskwalk, gelek atas gym ball, squat duduk berdiri kerusi slowly. utk celah kang² buat senaman kegel, tido pastikan sentiasa letak bantal celah kaki

Masih atas tilam kan. OK je tu. Jaga postur dan senam sesuai kehamilan. Brisk walk, kegel.. Tu senam paling mudah untuk apa yg puan kata sakit tu.