Hemoglobin menurun

Sayur & buah apa yg sesuai utk naikkan hb?

18 Các câu trả lời

Hemoglobin isteri saya. Sekarang usia kandungan dah dekat 9 bulan. Sebelum ni Hemoglobin isteri 11g/dL. Tapi lepas dia makan kacang badam, susu yang di blend kurma setiap hari, hemoglobin dia meningkat jadi 13.5g/dL. Ini result yang baru keluar semalam.

Hb itu akan naik jika kita mengambil vit c sekali.. baru ade penyerapan untuk iron... kena makan jambu batu.. and ambil iron

Tadi saya baca ada orang cakap makan jambu batu . And makan ubat kk bagi ,iron tu

Saya selalu makan jambu batu, alhamdulillah, semua atas 11 je, sekarang week 32

Sayur bayam paling banyak zat besi, sama dengan jambu batu. Hati ayam, daging.

Sy makan jambu Batu, delima, kurma..InsyaAllah..ok

buah jambu batu & delima... mmg bantu naik kn hb...

Bayam,kangkung, kurma, mnum air limau , ikan Dan daging

sy mkn kurma n jambu batu..alhamdulillah, hb naik

saya makan kurma je . alhamdulillah hb naik .