Maksud bedrest tu macam mane ?

Saye nak tanye maksud bedrest tu macam mane ye ? Baring je atas katil rehat tak perlu buat ape2 langsung ke ? Sebab saye ade keluar spotting dh pergi hospital doktor suruh saye bedrest, jangan banyak bergerak sebab saye ade sejarah keguguran 2 kali. Doktor ade bagi ubat duphaston tapi 5 biji je dan die suruh tca dengan kk lagi seminggu. Appointment kk saye lagi 2 minggu. Perlu ke saye pergi kk lagi seminggu atau tunggu je appointment kk saye lagi 2 minggu tu ? Saye lupe nak tanye semlm knpe kne prgi kk lagi seminggu.

2 Các câu trả lời

yep. masa sy dulu bedrest tu sy bangun gi toilet, mandi & solat je. tca kk lg seminggu tu utk scan tgk ada lg spotting/keadaan baby. pergi je ok?

Bedrest memang kena rehat je sis. Kurangkan bergerak. Untuk appointment tu boleh call kk tanya