berat badan

saye mngndung 16minggu4hari berat badan 68-69kg tinggi 162cm berat sangat ke? semua mngndung berat berapa yer?boleh kongsi tak?

77 Các câu trả lời

Sy masa buka buku berat 70 dan tinggi sy 160...skrg kandungan 23 weeks dan berat sy dah naik 71.5...sis, berat badan mmg kena naik tp kena naik sikit2... Kalau naik mendadak sgt nt doctor tegur... Kalau turun berat badan pun nt doctor tegur sbb logicnya mmg berat badan akan naik sikit2... Semoga Allah permudahkan buat sis ya... Aamiin 🤲💕

5y trước

Itulah nya awak...tp masa kandungan sy 4 bln berat bdn sy turun 1kg...doc n nurse tegur knp turun... Rupanya sbb sy kena alahan lambat... Biasanya org alahan awal2 tp sy msk 2nd trimester baru start alahan... Tp skrg alhamdulillah dah naik 1.5kg dah... InsyaAllah awak, semoga Allah mudahkn urusan sy, awak dan semua ibu2 ngandung... Aamiin..

2010 anak 1st :mase buka buku pink 42kg,smpi due date berat jd 56.5kg 2015 anak 2nd : mase buka buku pink 42kg,smpi due date 57.5kg 2019 anak 3rd : mase buka buku pink 44.7kg, skrg preggy 31w berat dh 57kg++

akk mula mengandung cukup bulan 55kg..(anak pertama) anak last berat 95 kg..🤗mengandung 13 kali, 3 gugur, 4 meninggal dlm perut,yg ada 6 org..5 perempuan,1 lelaki..

masa bukak buku haritu berat 60kg,lps tu drop masa 1st trimester sbb alahan teruk..skrg 25w berat 60kg jugak.huhu tp sy rendah je,152cm je.jd nmpk chubby la sikit..

sy skrg dah 35w..... berat dah 75 kg... 😂😂 masa buka buku ari tuh 55kg... harap lepas bersalin nnt nih dpt balik berat anak dara dlu dlu..😄😄😄😄

5y trước

clear sis.. minum air gula pon xdaq sangkut apa apa...

Sy masa pregnant first, berat before 47kg..masa pregnant naik smpai 68kg.. Lepas pantang, and now pregnant 2nd berat masih lg 65kg. Huhuuu. Tinggi 163cm

Sy buka buku pink 162cm 95.5kg masa week 13, skrg 19week 92.5kg. Kena control mkn sbb kena gdm, tiap 2 minggu bercheck bsp dgn doktor.

5y trước

Sama dgn saya sis.. Dr 1st trimester 55 smpai now msih 55..nw dh 25 weeks.. Syaa pun gdm on diet.. Kdg2 rsau jga bila brt x naik tp brat bby ok sentiasa naik.. Doc cuma slu psan jga jer gula..

sy bru 13w....tp bert 78.5kg...bert tu....mase bukk buku 80kg....pstu bert bdn drop bnyk sbb kurng air....ni dh naik balik...tnggi 163cm

Skrg 37w5d cek kat hosp smlm 81.7kg, berat sblm preggy dlm 66kg juga. Naik byk la tp xda mslh kencing manis ke darah tinggi ke apa..

5y trước

Aamin.. Semoga dipermudah.. Sb org kata masa ni la nk mkn apa pun.. Tp berpada2.. Sebab nti kena pantang, lagi xleh mkn apa2.. Haahahahah.. Anyways thank you tau.. 🌹😊

Sy sblm pregnant 48.6kg bile pregnant trua drop 40kg sbb alahan..16weeks bru naik 41kg..tggi 151cm je..now da 19weeks brat bru 44kg..