6 bulan belum beli barang baby

Saye dah pregnant 6 bulan tapi satu barang baby pun tak beli lagi. Tak tahu nak beli ape dulu 😅 Selalu mommy beli ape dulu ye ?

25 Các câu trả lời

semua brg bby sy beli kat dlm shopee, sbb baru 6 bln so x rushing..bole tunggu delivery..malss nk p butik or mall..order dan tunggu sampai je..murah pun murah..tp kne pandai pilih lah..mcm sy dah biasa beli brg bby sbb ni ank no 5

sya baru 5 bln... tp beli brg cikit dulu.. bb first mom...jd x tak tau lagii...so beli la cikit2..sbb klu beli sekali gus pngsn nnty... bila gaji beli cikit.. tilam baby buat sendiri tgk kat YouTube.. nk save bajet..

saya 7 bulan bru start beli ni.. tapi beli x banyak sbb dh tahu brng apa yg pakai brng apa yg x pakai nanti...kndungan ke3 😅 bnyak beli yg murah2 jaa..ada juga brng baby boleh beli kt NOKO..jimat duit

sama saya pun 6 bln, baru beli 5-6 set baju baby mcm baju siang & malam. swaddle sikit. sambil2 survey harga untuk barang lain😂 baru tahu ye brg baby ni boleh tahan mahal

baju newborn jgn beli bnyk, baby cpt besar tau. bedung, tuala, barut, wet tissue, set mittens, pampers yg tu penting bwk ke hospital.

suami tang excited. dia beli baju dulu. bergaduh saya dengan suami. sebab dia beli tak cakap dengan saya.

Sy pn dh 6 bulan baru start beli barang utk berpantang mcm stokin,kain batik,nursing bra..brg baby apa pn xbeli lg

Semua penting. Beli lah 5 items tiap bulan. Nanti dh dekat nak besalin tak kalang kabut

Saya ikut list ni sis. Tapi beli yang mana betul2 perlu je dulu.

1y trước

terima kasih dear

Baju.... Paling last keperluan harian bby, mandian, pampers etc