beli barang baby

hai mommies . saya baru pertama kali nak menjadi seorang ibu . now kandungan dah 6 bulan lebih . saya nak beli barang baby . tapi saya taktahu brang brg apa utk dilistkan . nak beli sikit sikit dulu . beli sekali bnyak kering poket? . momies boleh tolong saya tak? ape yang wajib di beli . #tiadapengalaman

11 Các câu trả lời

(Barang bby utuk dibeli ) 1.Tilam baby & kelambu . 2.Baju & seluar panjang (5helai 3.Baju & seluar pendek (5helai 4.Sarung tgn & kaki (6helai 5.Topi bby 3helai 6.Barut 4helai 7. Kain bedung jenis tebal 7helai 8.pampers newborn 9.tisu basah 5pack 10.cotton bud 11.miyak yuyi 12.bedak agnesia ( ruam) 13.sabun carrie junior bby -shampo rambut -shampo badan 14.tab mandi baby 15.towel mandi baby 2helai

Ke Hospital . 1. Buku mengandung 2. ic ibu 3. Hp & charge atau powerbank 4. Kain Batik & stokin 5. Pad overnight 6. Termos klau nk buat air panas 7. Panties , bra , tudung , selipar 8. Towel mandi , berus gigi , sabun , bedak 9. Miyak angin 10. Milo ,roti , horlick, biskut

Barang baby ke Hospital . 1.Baju seluar 2psg 2.Bedung 1helai 3.Miyak yuyi 4. 10 kpg pampers 5. Topi 1helai 6.Stokin &sarung tgn 2helai 7.Towel mandi 8.Tisu basah 9.Barut 2psg

Beli yang nak bawak gi hospital dulu sis. Baju, bedung and etc. Boleh google ye sis. Kat situ ada banyak rujukan 😘

Hi , sya ada list utk brg keperluan semasa nak ke hospital , beri sya email i will share 😊

4y trước

Nak jga boleh sis?🥰[email protected]

Beli brg utk bwk ke spital dulu dear.. Pastu bru tambah2 yg lain..

Jgn beli byk sbb baby cepat besar...beli Mana y perlu jer....

Bunda..semoga ia bisa membantu😊

Boleh rujuk mber2 post..