Overthinking 😰

Hi ibu2 mngndung, pernah x overthinking tntang physical/muka baby dlm kndungan mcm ada tanda lahir yang jelas kelihatan. Saya tertekan saya taknak fikir tapi tak tahu macam mna nak buang perasaan ni 😭Kadang saya sampai kena panic attack sbb terlampau takut dengan fikiran sendiri #First_time_mom

19 Các câu trả lời

sis, tipu la saya xde fikir mcm sis ni. saya punya solusi masa pregnant ritu, saya selalu minta doa baby sihat, cukup sifat, dengar cakap dan baik. tak minta dia comel ape bagai(saya selalu cakap dekat suami) sebab saya xnak high hopes kang keluar x mcm expectation saya pulak(pregnant ni susah la nak jaga hati diri sendiri 😂) bila keluar alhamdulillah cukup sifat, cuma kepala pendarahan sikit sebab vacuum dengan bahu patah. alhamdulillah, tangan bahu patah tu asyik tumbuk mak dia 🤦‍♀️ inshallah baby sihat cukup sifat. ibu jgn stress and think negative. kesian baby tu

Saya pernah mimpi baby saya cacat. Utk elakkan dari overthinking saya banyak leburkan duit utk scan baby. Buat segala jenis scan yg ada utk tgk keadaan baby. Berkali kali sepanjang pregnant saya buat utk puaskan hati saya. Alhamdulillah semua okay je.

Samaa. 2 kali mimpi buruk pasal rupa physical baby. Lagi satu overthinking risau anak autism. Bila risau/takut pula teringat orang cakap benda yg kita takut tu la lagi jadi. Lepastu lagi la overthink! Minta dijauhkan ya Allah..

biasa la pembawakan , sy pun overthinking , bukn kdg2 slalu sgt , drpd awal smpai skrg , slmat suami last2 ni dy lyn baek skit klaw x dy akn bebel ckp sy ni overthinking . hmmmm bkn kita nk kdg2 bnde ni berlaku 😔😔

doa baik². fikir baik². inshaAllah dipelihara baby sis. kalau curious sangat, gi scan detail kat klinik. sis takleh stress macam ni. effect baby. enjoy je ur pregnancy okay 🥰

setakat ni xdala smpy overthinking...cuma curious je rupa baby mcm mna...sb sy fikir, elok xelok nt lps branak msti aku ttp syg...sb kita yg branak dan mengandungkan dia..

Ingatkan sy sorg je yg selalu risau mcm ni.rupanya setiap org akan alami kerisauan yg sm.hopefully baby kita sihat sampai ke akhirnya inshaa allah🙂

Doa baik2 tapi lps baby keluar automatik kita sayang sgt kat anak kita. Sampai over protect taw. Masa pikir anak kita paling cantik paling pandai🤣

sis sy pun mcm tu jga skg ni sllu fikir yg bkn2 pasal baby dlm perut. smoga suma baik2 seja jangan lupa berdoa sis 🤗🤗.

doa yang baik2... kalau terlintas yang tak baik terus istighfar banyak2... moga dipermudah yeeee mommy 🤲🏻