Jaga adab bertutur

Saya tengok TAP ni makin ramai yg jawab komen bahasa mcm rempit jer. Tak pun jwb kasar or perli. Yg tgh ngandung pn reply kemain lg ‘helok’ bahasa mcm yakin sgt nnt lancar sgala smpai dh bersalin. Jaga sikitla bahasa time hamil ni, tkut nnt menyesal sendiri je bila dh bersalin tu. Org tnya leklok powm reply nak perli, nak tulis seolah bagus sgt mcm tau semua. Dahla saranan yg dibgi pn salah. Jwab apa yg kita tahu ckup, jgn memandai sgt. Lalui dlu proses bersalin, ada anak, jaundice etc bru komen bab ni. TAK SAMA ye mmbaca 100 buku, tanya 1000 kawan skalipun dgn realiti dia. Jauhhh beza dia.

1 Trả lời

Tak pa. Abaikan mereka. Yg penting kita cuba bantu n cari pengalaman dgn apps ni sebaik mungkin. Be positif ok☺️🌺