False contraction

Saya tengah masak tadi lepastu tetiba rasa sakit pinggang dan bahagian bawah perut macam cramp tapi kejap je. Saya dah 34 week. Macam tu ke rasa false contraction? Saya first mom to be. Kadang takleh bezakan rasa cam mana? 😅

1 Trả lời

Kalau cuma sekejap dan x kerap, sakit hilang bila ubah position, ya tu false contraction atau braxton hicks. Kalau true contraction, sakit tu lagi kerap dan lagi sakit. Ubah position pun still sama