braxton hicks/false contraction vs contraction

hai nk tanya, sy skarang 37w 2d...baru start ada rasa sakit/lenguh/memulas kt bahagian bwh perut n pinggang..sakit mcm masa period rasa dia..mcm mana nk bezakan false contraction dgn contraction yg betul ya..?

2 Các câu trả lời

kalau sakit perut & sakit pinggang , sakit mcm sengugut tu dh mcm contraction betul sis.kalau dari sakit pinggang ke perut & berterusan, better pergi check.mucus plug ada keluar x?

9mo trước

takda sis..selain yg sy bgtau tu, takda turun tanda² lain..pastu smalam dua kali je datang rasa mcm tu..tu yg sy confuse 😅😅

kena check tu kekerapan sakit . setakat dtg sekali 2kali tu false contraction. dan kalau tak sakit pun tpi ada mucus plug kena g hosp yaa .

9mo trước

klau mengeras setiap 10min kena g hosp . DR akan buat CTG.