mengandung setelah 3kali keguguran

saya telah keguguran 3kali..kali pertama pada 2016.. doktor mgesahkan saya hamil kembar 4bln.. selaps itu..sekali lagi saya keguguran pada disember 2018...namun pada julai 2019 saya d sahkan hamil sekali.lgi.dan sekarang hendak memasuki 2bln.. sya ingin btanya kpada pakar.bagaimana saya hendak mjaga kandungan agar tdk terjadi seprti dahulu.ank pertama saya berusia 10thn

2 Các câu trả lời

Tahniah sis dpt rezeki...sy xde pengalaman. Tp ini dr rkan sy sndiri..dia pun alami yg sma jgak..byk.kli.keguguran..kli ni doktor sarankan dia rehat n bercuti smpai hbis trimester pertama..jd sy cdang sis jgn buat aktiviti lasak n bykkn berehat...klau blh cti duduk rmah. Jgn byk bergerak..member sy ni lasak orgnya.

5y trước

trima kasih 😘😘.. sya bkja sbgai tkg masak katering.. dan utk mjga kandungan ni..saya bhnti kjaa.trima lasih suma.doa kan sya dan bayi sayaa sihat

tahniah sis.semoga urusan di permudahkan.aminnn