Mil dan Fil.

Saya takde siapa nak luah. Selalu nak luah di socmed tapi rasa berdosa kekadang. Saya cuba luah semoga ibu² dalam TAP boleh dengar. Positif kan diri saya. Bila luah dekat suami, banyak kali gaduh hal sama. Kekadang dada rasa sendat nak meletup. Sedih teramat sedih. Setiap apa saya buat, mesti mil pertikaikan. Seolah saya tak reti jaga anak. Semua dia nak kritik, dari sekecil ke sebesar hal. Fil pun kekadang macam mood period. Ada je nak perli orang. Bila dedua sembang ada yang sakit hati. Biras nasihat pekak kan telinga je tapi saya takboleh. Saya makin disimpan makin sakit. Sakit sesangat. Biras tahu apa saya rasa sebab dia pun pernah rasa tinggal bersama mereka. Saya nak luah sangat dengan suami. Ada je tak kena dgn fil dan mil. Ada je nak create masalah. Dulu suami pernah cakap. Fil dengan mil selalu nampak salah orang tapi salah sendiri, buat tak tahu. Nak menang mulut jee. Kekadang rasa stress sampai nangis sesorang. Sesak dada. Tolong bagi saya kata semangat.

2 Các câu trả lời

Sush ble suami sndiri tmpat kte luah segala benda xfkir psl prasaan kte...Mmng akn tertekan...Sis kerja ke suri rumah klau kerja bleh la kurang sket berhadapan dgn mil dan fil tue...Bykkan mse kat luar dgn ank lgie bagus dorang nk ckp ap biarkan tue ank sis...Sihat ke xsihat kte jgk sbagai ibu kena cara org lain tau bunyi je...#keepstrongyesis💪

kalau tinggal bersama, eloklah keluar dari rumah Tu sis. cari je Rumah lain. selalu org Kata, bila menantu ni dekat bau taik, jauh bau Bunga 😂

1y trước

Setiap anak² diorang bagi sorang satu rumah. rumah sebelah mil,fil adalah suami punya. Saya nak lari kemana. Pernah sekali cakap dgn husband cari rumah lain. Dia kata kecik hati mak pak dia. Apa kata kalau kitorang cari rumah lain sedangkan diorang dah bagi rumah tu. Saya dilema.