Anak cepat terkejut

Saya tak tahu nak buat apa.. Anak saya kalau tdo saja mesti dalam berapa minit auto akan terkejut.. Bedung ka tak ka, sama ja.. Kadang saya rasa takut jadi bukan2 sebab terkejut dia tu.. Apa lagi kaedah Yang syg patot buat supaya anak tdo nyenyak tanpa terkejut ye..? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

21 Các câu trả lời

baby sya mcm ni laa masa bru2 lahir smpi ke dua bulan lebih.. kalo bedung lg laa dia rasa x selesa tido . so sya x bedung langsung. mmg sya xda cara lain , sya tidokan dia sambil dukung.. 🥲 dia tekejut tp x bangun kalo masa dukung.. dekat2 3bulan , alhamdulillah dia dh selesa tido baring2 sndri tanpa buai.. yg pntg perut kenyang 😅. walaupun org2 kata , nnt terbisa tido di badan sbb biasa d dukung.. tp x jg , sbb baby sya selesa tido baring saja d tilam

Baby sy demam kuning smpi umur 1bulan,so kerja dia memng tdo jakla.. Bila hilang da ada tkejut2.. Cara sy letak kan bantal tepi tepi.. Dan selimut saya pakai letak atas dada dia.. Kaki dia letak atas bantal guling tu.. Memng slesa habis2. Kdng anak ni ikut cara ibu tau ayah dia tido. Mcm anak sy.. Sy buat cara sy.. Kowt2 kena.. Jenis sy siang ka mlm ka memng akan pakai selimut tdo dan bnyk bantal2... So menjadi sgt2 🤭

Jgn sekali2 tidurkn baby dlm keadaan meniarap taw, sy ada trbaca cadangan mcm tu. Sgt2 bahaya utk baby. Di hospital shj dorg blh buat mcm tu sbb dorg telah terlatih & atas faktor medical. Di rumah kalau tummy time, awak mmg kena pantau sentiasa & jangka masa pn tak lama. Berbeza dgn tidurkn baby meniarap, jgn buat sekali2, sgt bahaya & berisiko utk kena SIDS.

bby saya pun jenis macamnie..Selalu saya letak something atas badan,contohny kalau xbedung,saya akan letak bantal terletak dekat bahagian lutut tapi kena pantaulaa takut tertutup muka pulak.. Kebiasaany saya letak sebelah tangan saya dekat area lutut die kalau die tydo,jDi kuranglaa terkejutny

masa first born, anak saya memang cepat sangat terkejut kalau tido berbedung. last, saya bagi tido dekat dada sebab dia sngat selesa tido mcm tu. second ni harap mcm tu lah gayanya, senang. tapi si abang ni xmo berpisah ngan mak dia pulak halamakkkk

Normal sis. Setiap newborn ada moro reflex nie. Tu cara die nk belajar adapt dunia luar. Klau baby x de moro reflex, yg tu sis kena berjaga2, somewhere something wrong dgn baby. Nnt mkin lama, makin kurang terkejut die tu.

sama mcm anak saya. dari keluar hospital sampai 2bulan tido terkejut wlupun dah bedung. Cara saya bedung dan letak bantal kiri kanan. Alhamdulillah lepastu hilang sendiri sampai ni nk masuk 6bulan lebih.

Cuba letak something kat baby mcm letak bantal tepi2 ke.. letak kain lampin buat cam selimut ke kat atas dia.. Tp kalau terkejut yg berterusan tu kena tanya doc balik la

Maybe sebab bunyi persekitaran.. Cuba pasang white noise.. Cari jer dekat youtube.. Nurse sy ajar cara tu dapat bagi baby lena..

letakkan napkin yg terlipat atau bantal bayi yg kecil di dada nye sewaktu tidur