Rasa macam denyutan nadi

Saya tak ada pengalaman . Saya bru je 17week mcm tu . Kdg kalau saya baring atau duduk diam2 . Sambil tangan kat perut . Mesti akan rasa mcm denyutan nadi . Cuma tak semua kwsan perut terasa . saya ingat perasaan saya je . Tp bila suruh suami pgng , dia pun rasa benda yg sama . Tu tandanya baby gerak ke mmg denyutan jantung baby eh ?

6 Các câu trả lời

bby gerak rasa nye.. mula2 sy pn rasa sama jgak.. rasa halus2 je.. tnye kt tap ni, kata bby gerak.. 😅

Tu denyutan dari blood vessel ke arteri perut kita. Saya guna stethoscope pun x dengar denyutan

Cer awk letak tangan awk dekat peha atau dkt mana2 and fokus. Tu sebenarnya nadi kita sis 😊

4y trước

Kita mmg bole rase denyut jantung baby klau tekan perut slow2 sbenarnya. Nurse kat kk sndiri buat stiap kali check up sbelum dia pkai mesin tu. Sye da 15w pun bole rase. Klau baring, tekan perut slow2 akan dpat rse. Setempat je skejap2 kadang kiri kadang kanan.

Denyutan tu sekata je kn sis? Sy pnh tnya doc..doc kata baby sedu..xthu la btul ke x

Tu bby yg gerak...hihi

Tu bby sedu