keluar darah + lendir

hi, saya sudah 38minggu 4hari, tapi tadi ada keluar darah + lendir. sudah di cek jumpa doc, doc cakap belum mau beranak lagi. sekarang ptg pn sama juga. ada yg sama macam saya mommies?

5 Các câu trả lời

Baby first memang dr takkan tahan ward selagi belum 3cm ke atas sebab kadang makan masa dan hari untuk bukaan banyak. Bloody show cuma salah satu tanda yang boleh pergi cek bukaan. Kalau masih 1cm mmg disuruh tunggu tanda yang lain seperti contraction yng kerap atau keluar air ketuban. Kalau ada 2 ni yang perlu segera ke hospital tanpa berlengah. Take care sis semoga semuanya dipermudahkan

2y trước

Boleh tu sis pergi hospital. Baby excited nak jumpa ❤️

saya dulu macam tu juga (38w 2d). pukul 7 petang keluar darah lendir. tapi ignore sebab tak sakit. pukul 4 pagi (esoknya) contraction kuat, pukul 7 pagi pecah ketuban kat rumah, terus pegi hospital. tu mmg tanda2 nak bersalin dah sis. dah boleh standby ape patut

2y trước

Ye sis. Dah standby. Ni sudah dekat hosp lagi tapi mereka cek masih 1cm.

ei bloody show sdh tu sis. biar betul belum mau beranak si Dr cakap? 😨 teda dia check bukaan ka??

2y trước

mau kasi cepat bukaan sis. pujuk2 baby sis cakap dia tolong mama. dia dengar tu.

Dah nak bersalin dah ni. Kang nt tahu² kepala baby dah keluar. Ni mesti doktor pelatih ni.

2y trước

Ouhh.. i see. Hmm cuba buat squat dear.

klu cmtu mmg da betul nk bersalin tu.baik g hospital terus

2y trước

ya sis. mau pergi lagi ini