Assalamualaikum 🥰

Saya skrg dah 17minggu 4hari. Nak tanya la, skrg ni barang apa patut sy beli dulu ya? 😅 fikirnya nak beli sikit2 supaya x terasa klu dah bli. Utk memudahkn husb sy jg sbb dia shj yg bkrja.

3 Các câu trả lời

Beli yang pricey & penting dulu, macam carrier + stroller, carseat, baby cot, breast pump, botol susu. Lepastu boleh start juga beli baju baby, pampers, barang berpantang. Tu je yang saya ingat setakat ni, dah lama tak beli barang newborn 😆

buat list dulu, survey harga. online, offline, preloved. lps tu bru decide, mana yg ada bajet dlu, beli dlu. mcm brg2 besar. bby cot, stroller, car seat, almari bby, lps tu bru beli yg kecik2.b

Kami beli barang yg besar dulu, baru barang yg kecil.